Moja kuhinja:

pita z jogurtom in višnjami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 dag sladkor
  • 3 g vanilijev sladkor
  • 1 skodelica višenj
  • 1 jedilna žlica moke
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 2.5 dag sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 4 dag masla
  • 3 g pecilnega praška
  • 1 rumenjak
  • 1 skodelica sadnega jogurta
  • 1 beljak

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3658

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 543

Poglej video

Navodila za pripravo

Moko, rumenjak, sladkor, maslo, pecilni in ščep soli dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga na dva dela. Enega damo za pol ure v hladilnik, drugega v zamrzovalnik.
Naredimo nadev: Jogurt (sadni), žličko kisle smetane, žlico moke, vanilijev sladkor in sladkor dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Zmešamo beljak, da dobimo trd sneg, ki ga narahlo vmešamo v nadev. Dodamo pest višenj - premešamo.
Pekač namastimoin vanj razgrnemo testo iz hladilnika. Napolnimo z nadevom. Testo iz zmrzovalnika naribamo in posujemo po pekaču. Na vrh dodamo še višnje.
Pečemo 50 minut pri 180°C.


Ponudimo toplo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev