Polnjena jajčka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 jedilna žlica mleka
- 10 dag kokosove moke
- 10 dag sladkorja v prahu
- 10 dag jedilne čokolade
- 5 dag mleka v prahu
- barvilo
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2675 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 802 |
Navodila za pripravo
Jedilno čokolado stalimo in jo po modelčku nanesemo v debelini vsaj 3mm.
Damo v hladilnik in pustimo približno eno uro.
Medtem zmešamo kokosovo moko s s sladkorjem, mlekom v prahu in mlekom v tekočini. Dobro premešamo. Odvzamemo 1/3 mase in ji dodamo rumeno barvilo.
Oblikujemo rumeno kroglico in jo vstavimo v belo maso. Oblikovano kroglo damo v čokoladen obod in višek odrežemo.
Postrežemo hladno.
Veselo velikonočno sladkanje.
******v primeru, da je nadev preveč mehek, mu lahko dodamo še nekoliko kokosove moke.