Moja kuhinja:

Polnozrnati piškoti z ingverjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 40 g masla - zmehčanega
  • 1 čajna žlica pomarančne lupine - naribane
  • 50 g jedilnega škroba
  • 1 vaniljin sladkor (ali strok)
  • 100 g pšenične polnozrnate moke
  • 1 čajna žlica ingverjeve korenine, naribane
  • 2 jedilna žlica brusnic - suhih
  • 120 g sladkorja (belega ali rjavega)
  • 1/2 čajna žlica limonine lupine - naribane
  • glazur jedilna žlica 1 jed. žlica sladkorja v prahu, 1 čaj. žl. ingverja v prahu, malo vode
  • * glazura: 1 jed. žl. sladkorja v prahu, 1 čaj. žlička ingverja v prahu in malo vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3594

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Navodila za pripravo

Vse sestavine, razen sestavin za glazuro, med seboj pomešamo. Testo damo počivat najmanj eno uro v hladilnik, ali si ga pripravimo zvečer in drugi dan naredimo piškote.
Iz testa oblikujemo za 2 prsta debelo rolo, ki jo narežemo na 6 mm široke rezine (kolobarje). Ko se testo malo zmehča postanejo rezine ovalne, takrat naredimo iz njih lunice. Rezine ne gnetemo več, polagamo jih, kot jih narežemo na papir za peko, ki smo ga položili na pekač. Pečemo približno 10 - 12 minut v na 190 °C ogreti pečici.

Ko so piškoti ohlajeni, jih premažemo z glazuro.

Glazuro pripravimo iz 1 jed. žl. sladkorja v prahu, 1 čaj. žl. ingverja v prahu in nekaj kapljic vode ali (limoninega - pomarančnega soka).





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev