Moja kuhinja:

Pomarančna marmelada s cimetom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g sladkorja
  • 1 g vanilijev sladkor
  • 1/2 čajna žlica cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 18480

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 3275

Priprava

Steklene kozarčke in pokrove temeljito operemo, nato kozarčke postavimo v pečico, ogreto na 90 stopinj.
Pomaranče in limono olupimo, odstranimo semena in beli del. Dodamo sladkor, cimet in pristavimo. Zavremo in na zmernem ognju med občasnim mešanjem kuhamo 50 minut.
Z vročo marmelado napolnimo kozarce. Marmelado hranimo v hladnem prostoru.

marmelada , cimet , pomaranča


Jadranka Golob

koliko pomoranč?

Jasna Glažar

5 pomaranč in ena limona je v receptu. Ali iztisnemo sok ali pa jih olupimo, vendar moramo odstraniti vse bele dele in kožice. Lp

Jasna Glažar

Sestavine: 5 pomaranč, 1 limona, 500 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1/2 čajne žlice cimeta

Jadranka Golob

Hvala :)

Branka Forscek

Mene zanima, ali je to preizkušen recept?

Špela Žnidaršič

pri nas pomaranč ne olupimo vseh, vendar tiste ki so neolupljene narežemo na čisto tanke rezinice. cimeta pa še nismo dodajali. drugače je pa marmelada, ki ni všeč vsem. meni je ful! ;)

Branka Forscek

meni so vprašljive količine: iz 5 pomaranč in limone sem dobila 4 dcl soka. K temu dodati 500 g sladkorja se mi zdi preveč, da bo vse skupaj en sam "cukr"

Špela Prislan

Branka, tvoje marmelade so najboljše!!!!

Karmen Mlinar

Kadar delam pomarančno pecivo, se ravnam po občutku, ker iz 3 pomaranč lahko dobim zelo zelo malo soka ali pa zelo veliko, odvisno od tega koliko je soka v njih. Zato bi sama dala 500 g sladkorja na približno 500 g soka. Ta recept za marmelado bom pa definitivno preskusila.

Mihaela Cenc

koliko pomaranč?

Miha Trtnik

piše v komentarjih :)



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev