Pomarančna torta z mandlji
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jajca
- 1 velika kisla smetana
- 1 pomaranča
- 20 dag sladkorja
- 20 dag mletih mandljev
- malo pomarančnega soka za navlažitev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3786 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1030 |
Navodila za pripravo
Celo pomarančo kuhamo 20 minut. Rumenjake in sladkor (jaz sem uporabila rjavega) penasto umešamo. Kuhano pomarančo olupimo in spasiramo. Stepemo sneg iz beljakov.
V stepena jajca damo mlete mandlje, pasirano pomarančo in na koncu sneg beljakov. Pečemo v pečici približno 30 minut na 170 stopinjah.
Biskvit nato ohladimo in narežemo. Prelijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom (bolje je, da nekaj časa stoji v hladilniku, da se prepoji) in serviramo z malce kisle smetane.
Zelo osvežilno in primerno za celiakaše.
Dober tek!