Moja kuhinja:

Pomarančna torta z mandlji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jajca
  • 1 velika kisla smetana
  • 1 pomaranča
  • 20 dag sladkorja
  • 20 dag mletih mandljev
  • malo pomarančnega soka za navlažitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3786

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1030

Navodila za pripravo

Celo pomarančo kuhamo 20 minut. Rumenjake in sladkor (jaz sem uporabila rjavega) penasto umešamo. Kuhano pomarančo olupimo in spasiramo. Stepemo sneg iz beljakov.

V stepena jajca damo mlete mandlje, pasirano pomarančo in na koncu sneg beljakov. Pečemo v pečici približno 30 minut na 170 stopinjah.

Biskvit nato ohladimo in narežemo. Prelijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom (bolje je, da nekaj časa stoji v hladilniku, da se prepoji) in serviramo z malce kisle smetane.

Zelo osvežilno in primerno za celiakaše.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev