Pomarančni crême brulée




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 pomaranči (sok in lupinica)
- 600 ml sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
- 1 ščepec vanilije v prahu
- 3 čajna žlica dobrega konjaka
- nekaj jedilna žlica rjavega sladkorja za karamelo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2832 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 641 |
Navodila za pripravo
Lončene skodelice ali neprogorne posodice namažemo z maslon.
V večji skledi penasto umešano rumenjake z sladkorjem in vanilijo. Smetano segrejemo skoraj do vrelišča. Počasi jo dodajamo jajčni masi (res pazljivo, da slučajno jajcna koncu še konjak.
Skodelice položimo za globji pekač in jih napolnimo z maso. V pekač pa nalijemo še mrzlo vodo (do tam, kjer je polovica mase v skodelici).
Pečemo na 160 stopinj 25 min, vendar ko izklopimo pečico, pustimo v njej še 45 minut. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
Po posodicah po celotni površini potresemo rjavi sladkor in damo pod žar v pečico za par minut, da se sladkor karamelizira. Če imate kuhinjski plin (obstaja prav tak za creme brulee), pa naredimo karamelo z tem.
Crême brulée mora stati vsaj dve uri na hladnem mestu.