Moja kuhinja:

POMARANČNI ŠARKELJ (Gugelhupf)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 325 g sladkorja
  • 425 g ostre moke
  • 1 ščepec soli
  • 3 čajna žlica pecilnega praška
  • 4 jajca (ločimo rumenjake od beljakov)
  • 225 g masla - zmehčanega
  • * ali 150 ml vode in 150 ml sirupa
  • * 225 g sladkorja (če uporabiš sirup)
  • 300 ml pomarančnega soka - sveže iztisnjenega
  • 1 čajna žlica pomarančne lupine - naribane
  • * nekaj kapljic aroma oranže - po želji
  • * pest ali dve suhega tropskega sadja - po želji

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5278

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 878

Navodila za pripravo

Iz beljakov naredimo trd sneg. Maslo in sladkor penasto umešamo, počasi dodajamo rumenjak za rumenjakom. Od tu naprej mešamo ročno. Moko presejemo s pecilnim praškom in jo počasi vmešamo v maso dodamo ščepec soli in počasi vmešavamo
*lupino od EKO pomaranče, pomarančni sok ali sirup (pomešan z nekaj kapljic arome za pečenje, okus "oranže") in po želji *nasekljano tropsko sadje.

Na koncu še vmešamo sneg. Zmes mora biti gladka. V namaščen in pomokan model vlijemo zmes. Kolač (Gugelhupf) pečemo v pečici segreti na 170 do 180 °C približno 50 - 55 minut.

Meni je ta kolač zelo dober, ker je sočen in aromatičen.

Opomba *Nisem dodala lupine od pomaranče!

*** Sama sem uporabila ACE sirup!
*** dodala sem nekaj kapljic arome za pečenje, okus oranža, v originalnem receptu je dodana 1 čajna žlička vodice iz oranžnih cvetov (Orangenblütnewasser).
*** po svoje sem dodala suho tropsko sadje, v originalnem receptu ni dodano.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev