Moja kuhinja:

Popovers/ Napihnjenčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2,30 dcl mleka
  • 2 večji jajci ali 3 manjša
  • 1,5 žlice stopljenega masla
  • 3 scepci soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3029

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 608

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 210 do 220 stopinj (obvezno toliko). Model za mufine namažemo z maslom. Vse sestavine naj bodo sobne temperature, jajci pa naj zavzameta polovico volumna mleka (preveč rumenjaka lahko prepreči napihovanje). Jajca, sol, mleko in moko gladko zmešamo ter dodamo maslo (ne mešamo predolgo). Testo bo tekoče. Modelčke za muffine napolnimo samo do polovice. Damo v vročo pečico in pečemo 35 do 40 minut. Pečice ne odpiramo, ker se bodo sesedli.

Pečeni bodo imeli trdo skorjo, notranjost bo pa mehka, ker se notranji del kuha v pari, ki nastane med pečenjem. V sveže pečene naredimo majhno zarezo z nožem, da ne bodo postali žvečljivi. Najboljši so še vroči.

Hladne lahko spravimo v tesno zaprte plastične vrečke.
Postrežemo jih lahko za zajtrk k marmeladi, kot kruh k solati, k enolončnicam in juham. Lahko jih po dolgem prerežemo in uporabimo kot "čolničke" za francoske ali kakšne podobne solate.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev