Moja kuhinja:

Poročna tortaSi tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljeneChef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

 • 200 g bele čokolade
 • 600 g temne čokolade
 • 16 kos jajc
 • 20 jedilna žlica sladkorja
 • 5 dcl mleka
 • 2 dcl olja
 • 16 jedilna žlica mehke moke
 • 2 čajna žlica pecilnega praška
 • 2 jedilna žlica kakava v prahu
 • 10 dcl rastlinske smetane
 • 400 g zamrznjenih malin
 • 6 dag kokosove masti
 • 1 kg mase ticino ali marzipana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2782

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 576

Navodila za pripravo

Navodilo je za dve torti, malinovo in čokoladno, za cca 30 oseb.
Biskvit:
Pečico vklopimo na 180 C. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg, dodamo 16 žlic sladkorja in stepamo dokler ni sneg popolnoma trd. Dodamo rumenjake in 1 dcl olja ter stepamo, da je zmes enakomerno premešana. Zmes razdelimo na dva enaka dela. Kakav zmešamo z 1 dcl olja, ko je zmes gladka jo primešamo polovici prej razdeljene mase za čokoladni biskvit. V vsako polovico biskvitne mase presejemo 8 jedilnih žlic moke in 1 čajno žlico pecilnega praška. Premešamo z metlico ali kovinsko žlico. Moka mora biti enakomerno porazdeljena, brez grudic. Velik pekač razdelimo na dva dela z aluminijasto folijo ali vzamemo dva pekača. V en del vlijemo eno testo, v drugega temno. Debel naj bo med 2 in 3 cm. Pečemo cca 30 min, oziroma ko je zobotrebec čist,ko ga izvlečemo iz biskvita. Pustimo da se ohladi.
Krema:
Lahko delamo s pravo sladko smetano, vendar je pri izdelavi torte, ki mora biti tudi lepa, uporaba take smetane zelo rizična, ker hitro izgubi trdnost. Rastlinska smetana pa je zelo kompaktna,poleg tega pa pri končnem izdelku ni bistvene razlike v okusu in kvaliteti. 400 g temne čokolade stopimo in pustimo, da se malo ohladi. Maline odmrznemo in zmešamo s štirimi žlicami sladkorja. Liter smetane stepemo in razdelimo na pol. V eno polovico zmešamo tekočo čokolado, v drugo pa maline.

Biskvite dvakrat prerežemo, tako da dobimo po 3 oblate od vsakega. Biskvite že prej obrežemo v željene oblike. Na pladenj položimo prva oblata in jih navlažimo z mlekom, premažemo s kremo, čokoladno na temen biskvit in malinovo na svetli biskvit. to ponavljamo do vrhnje plasti. Nekaj kreme prihranimo za premaz vrhnjega biskvita. Ko vse premažemo damo torto na hladno za 1 uro.

Če hočemo lep izdelek, moramo torto prevleči z marzipanom ali ticino maso, ki jo lahko tudi po želji oblikujemo in barvamo z jedilnimi barvami. Zato je zaželjeno, da torto oblijemo z topljeno čokolado in šele nato prevlečemo s ticino maso, ker se topi pri stiku s kremo. Raztopimo kokosovo mast, razdelimo jo na dva dela in v enem delu raztopimo temno čokolado, v drugem pa belo. Čokoladen del torte oblijemo s temno čokolado, malinov del pa z belo. Torto damo spet na hladno, da se preliv strdi.
Razvaljamo marzipan ali ticino maso, ki jo lahko obarvamo že prej, tako da jedilno barvo vgnetemo ali kasneje s čopičem. Torto oblečemo z marzipanom ali ticino maso in zgladimo z plastično lopatico. Sedaj je torta pripravljena, da lahko nanjo postavljamo in lepimo različne dodatke in figurice odvisno od tega kaj smo si zamislili. Karkoli na torto dajemo, naj bo užitno. Dodatke lahko delamo iz marzipana, ticino mase ali mase za valjanje. Nekaj posebnih unikatnih tort si lahko ogledate na strani:

http://www.wix.com/torteunikatne/torte

PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjoUporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev