Moja kuhinja:

potica


potica
potica
potica
potica

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1500 g orehi
  • 200 g rozine
  • 3 kos rumenjaki
  • 1500 g moke
  • 450 ml mleko za nadev
  • 100 g sladkor v prahu za nadev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2016

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 573

Navodila za pripravo

IZDELAVA TESTA
 V rumu namoči dve pesti opranih rozin.
 Stalimo 150 g masla
 Penasto umešamo 2 celi jajci, tri velike rumenjake, 100 g sladkorja v prahu
in malo ruma

 2,5 dcl mleka segrejemo do toplega in dodamo limonino lupino

 2,5 dcl mleka
solimo z 15g soli (2 čajni žlički)
segrejemo do toplega, dodamo 150 g stopljenega masla

 V posodo za testo
presejemo 1500 g moke in tri rumenile
moko segrejemo, da je topla
v jamico sredi tople moke damo 68 g kvasa (1 x 43 +1 X 25)
1 čajno žličko sladkorja
nekaj žlic toplega mleka da je vlažno in pustimo vzhajati
naredimo zmes z moko in počakamo 10 min da vzhaja kvas

 Ko je kvas vzhajan jajca, sladkor in nesoljeno mleko zlijemo v moko in začnemo delati testo, počasi dolivamo tudi soljeno mleko.

 Mleko, ki ga dodajamo mora biti toplo in ne vroče ali mrzlo!

 Testo mesimo zelo malo časa samo toliko da gre stran od rok in posode. Dvakrat sem ga natrgal in pregnetel. Mesil sem ga bistveno manj kot za kruh, da nisem vtepel preveč zraka. Testo ni bilo luknjčasto

• Vzhajalo je dokler se volumen testa ni podvojil

IZDELAVA NADEVA
 penasto umešamo 2 jajci
 zavremo 4,5 dcl mleka
 v mleku raztopimo 200 g sladkorja
 z vrelim mlekom poparimo 1500 g zmletih orehov
 dodamo penasto umešani jajci in sladkor
 dodamo 4 – 5 vanilijeve sladkorje
 malo ruma
 dodamo eno 410 g kislo smetano





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev