Moja kuhinja:

POTRATNA POTICA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 15 dag sladkorja
  • 40 dag moke
  • 3 jedilna žlica čokolade v prahu
  • 1 vaniljin puding
  • 1 ščepec soli
  • 1 pest rozin
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 20 g kvasa
  • 6 dag masla
  • 2 jajci
  • 1 BISKVT
  • 1 čajna žlica pecilnega
  • , KVAŠENO TESTO
  • 1 limonino lupinico
  • , OREHOV NADEV
  • 40 dag orehov
  • 1 dcl kisle smetane
  • , SKUTNI NADEV
  • 50 dag skute
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 lupino in sok limone

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4583

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 722

Navodila za pripravo

Najprej spečemo 2 biskvita enega svetlega enemu pa dodamo čokolado v prahu. Beljake in sladkod zmiksamo v trd sneg in na rahlo dodajamo moko. Pečemo v pečici na 200°C 15 minut. To lahoko pripravimo že en dan prej. Za kvašeno testo damo pa najprej vshajat kvas v malo mleka. V moko damo 1 jajce, stopljeno maslo,sladkor, limono, ščepec soli in kvas. Vse sestavine premešamo in dodajamo mleko. Ko je testo glatko ga damo ushajat za 1 uro. Orehov nadav pripravimo tako, da orehe uparimo z vročim mlekom in dodamo rozine, sladkor, rum in druge arome ter malo snegu. V skutni nadev damo jajca, vaniljin puding, sladkor, kislo smetano in še druge arome ter premešamo.
Ko imamo kvašeno testo ushajano ga raznaljamo na dvojni velikost pekača. Pekač namažemo z oljem in položimo vanj testo tako da nam polovica testa ostane še zunaj, saj jo bomo rabili na koncu da pokrijemo vse skupaj. Najprej namažemo nadev z orehi in pokrijemo z čokoladnim biskvitom, ki ga namočimo z mlekom in rumom. Potem namažemo skutni nadev in pokrijemo z drugim biskvitom, ki smo ga prav tako namočoli z mlekom. Na koncu damo spet orehov nadev in vse skupaj pokrijemo s kvašenim testom. Vse skupaj damo spet vshajat. Ko je vshajeno premažemo potico z jajcem in damo v ogreto pečico na 200°C za približno 1 uro.
Recept je malo zahtevnejši ma se splača saj je potica zlo okusna. Vesele praznike!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev