Moja kuhinja:

Prekmurska gibanica


Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec vanilijev sladkor
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 čajna žlica limoninega soka
  • 2 jedilna žlica olja
  • 1 ščepec soli
  • 50 dag skute
  • 1 dcl kisle smetane
  • 30 dag moke
  • 1 jajce
  • 1.5 dcl mlačne vode
  • 20 dag maka
  • 1 čajna žlica cimeta (po želji)
  • 1 dcl vročega mleka
  • 2 jedilna žlica rozin (namočenih v rumu)
  • 25 dag zmletih orehov
  • 20 dag naribanih jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2018

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 563

Navodila za pripravo

Najprej naredimo vlečeno testo (iz sestavin za testo) - pokrito mora počivati kakšno uro. Potem ga razvlečemo in naredimo tako velikost kot imamo velik pekač. (seveda lahko testo že kupimo)
Mak poparimo z vročim mlekom. Dodamo sladkor, cimet - naj se ohladi za nekaj časa.(vmešamo še košček masla)
Na pekač najprej damo testo, ki ga namažemo z maščobo, damo gor drugo plast testa in namažemo z makovim nadevom. Potem damo spet gor plast testa in ga premažemo s skutinim nadevom, nato spet plast testa, ki ga potresemo z orehi, na naslednjo plast testa pa damo jabolčni nadev. Na vsako plast testa pa damo tudi maščobo. Vse ponovimo, na vrhu mora biti testo, ki ga polijemo z kislo smetano. Pečemo kakšno uro na 180 stopinj.

Pa prijetno sladkanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev