Moja kuhinja:

Prekmurska gibanica


Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica
Prekmurska gibanica

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec vanilijev sladkor
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 čajna žlica limoninega soka
  • 2 jedilna žlica olja
  • 1 ščepec soli
  • 50 dag skute
  • 1 dcl kisle smetane
  • 30 dag moke
  • 1 jajce
  • 1.5 dcl mlačne vode
  • 20 dag maka
  • 1 čajna žlica cimeta (po želji)
  • 1 dcl vročega mleka
  • 2 jedilna žlica rozin (namočenih v rumu)
  • 25 dag zmletih orehov
  • 20 dag naribanih jabolk

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1841

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 506

Navodila za pripravo

Najprej naredimo vlečeno testo (iz sestavin za testo) - pokrito mora počivati kakšno uro. Potem ga razvlečemo in naredimo tako velikost kot imamo velik pekač. (seveda lahko testo že kupimo)
Mak poparimo z vročim mlekom. Dodamo sladkor, cimet - naj se ohladi za nekaj časa.(vmešamo še košček masla)
Na pekač najprej damo testo, ki ga namažemo z maščobo, damo gor drugo plast testa in namažemo z makovim nadevom. Potem damo spet gor plast testa in ga premažemo s skutinim nadevom, nato spet plast testa, ki ga potresemo z orehi, na naslednjo plast testa pa damo jabolčni nadev. Na vsako plast testa pa damo tudi maščobo. Vse ponovimo, na vrhu mora biti testo, ki ga polijemo z kislo smetano. Pečemo kakšno uro na 180 stopinj.

Pa prijetno sladkanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev