Moja kuhinja:

Prekmurska gibanica po dolenjsko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 2 dcl mleka
  • 5 jedilna žlica masla
  • 1 zavitek vlečenega testa
  • - Za jabolčni nadev
  • 400 g kiselkastih jabolk
  • 1 čajna žlica mletega cimeta
  • 1 jedilna žlica nastrgane limonine lupine
  • - za makov nadev
  • 250 g mletega maka
  • - za orehov nadev
  • 200 g mletih orehov
  • - za skutin nadev
  • 300 g puste skute
  • 5 jedilna žlica rozin
  • 1 jajce
  • 1 dcl kisle smetane
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 dcl smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2176

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 648

Navodila za pripravo

Zavremo 3 dl mleka. Mak stresemo v posodico in ga polijemo z 1 dl vrelega mleka. Sladkamo z navadnim in vanilijevim sladkorjem. Skuto stresemo v skledo in jo razdrobimo z vilicami. V skledo ubijemo jajce, vlijemo smetano, sladkor in v rumu namočene rozine. Vse skupaj dobro premešamo z vilicami. V tretjo skledo stresemo orehe, jih zalijemo z 2 dl vrelega mleka in potresemo z navadnim, vanilijevim sladkorjem in cimetom ter zmešamo v kremasto zmes. Jabolka olupimo in jih naribamo v ponev. Posipamo jih s sladkorjem in jih dušimo 5 minut, nato pa dodamo cimet in limonino lupino in vse skupaj ponovno premešamo. V manjši kozici stopimo 5 žlic masla in segrejemo pečico na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom in nanj položimo prvi sloj vlečenega testa, ki ga poškropimo s stopljenim maslom. Na sloj enakomerno namažemo makov nadev, ki ga prekrijemo z vlečenim testom. Nato testo pokapamo s stopljenim maslom. Namažemo s skutinim nadevom in pokrijemo s testom. Testo spet pokapamo z maslom, nato namažemo z orehovim nadevom in pokrijemo z vlečenim testom. Testo pokapamo in namažemo z jabolčnim nadevom. Obložimo z zadnjim slojem testa, ki ga pokapamo z maslom in polijemo s kislo smetano. Pekač potisnemo v pečico in gibanico pečemo eno uro. Pečeno gibanico vzmaemo iz pečice, jo ohladimo in na koncu posujemo s sladkorjem v prahu. Dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev