Moja kuhinja:

Princeske


Princeske
Princeske
Princeske
Princeske

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • 7 dag margarine
  • 6 dcl mleka
  • 1 ščepec soli
  • 2 dcl VODE
  • 10 dag gladke moke
  • * Krema :
  • 6 žlic sladkorja
  • 4 žlice ostre moke
  • ** TESTO :

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2310

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 475

Navodila za pripravo

* Krema :
V hladno mleko zamešamo sladkor, rumenjake, vanilin in moko. Pristavimo na štedilnik in kuhamo nad paro. Med kuhanjem ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. V vročo kremo vmešamo še trd sneg.
Kremo pustimo, da se ohladi.

* Testo:
V kozici segrejemo vodo, ki smo jo osolili in ji dodali margarino. Ko zavre dodamo moko (ne odstavimo s štedilnika!) in mešamo, dokler se ne naredi masa, ki odstopa od kuhalnice in posode.

Maso malce pustimo, da postane mlačno (da se ohladi) in ji primešamo jajce.

Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj polagamo kupčke testa. Pečemo na 200°C na predhodno ogreti pečici dokler niso zlato pečeni. !! Prepovedano je odpiranje pečice, saj vam bodo kupčki padli skupaj!!

Vroče princeske prerežemo in napolnimo s kremo, lahko pa samo s smetano!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev