Moja kuhinja:

Princeske



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 2 dcl VODE
  • 70 g masla
  • 100 g moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1647

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 568

Navodila za pripravo

Najprej naredimo PALJENO TESTO - V lonec damo vodo in jo zavremo, dodamo maslo in počakamo da se stopi, med mešanjem počasi dodajamo moko in mešamo toliko časa,da masa odstopi od posode. Testo damo potem v drugo skledo in počakamo da se ohladi. Skoraj ohlajenemu testu počasi primešamo še jajca in dodamo sol. Brizgalko za piškote napolnimo z maso in nabrizgamo stožčaste oblike na pekač, ki smo ga obložli s peki papirjem. Pečemo 10 minut pri 200 stopinjah, da postanejo zlatorjavi.

Potem skuhamo vanilijev puding (zavremo mleko, damo noter vanilijev prašek in mešamo da se zgosti, dodamo tudi sladkor).
Ko so krofki pečeni jih prerežemo na pol in napolnimo z vanilijevim pudinkom, počakamo da se strdi in ponudimo. Okrasimo jih z čokoladnim grehom. (Te princeske so polnjene z pudingom, seveda jih lahko polnimo z različnimi smetanastimi masami in smetano)

Pa prijetno sladkanje v dvoje.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev