Moja kuhinja:

Prosena kaša s slivami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1/2 jedilna žlica masla
  • malo soli
  • malo drobtin
  • 1/4 kg prosene kaše
  • 250 g sliv brez koščic

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2722

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 494

Navodila za pripravo

Tradicionalna slovenska jed, okusna in zdrava.

Slive skuhamo v 2 litra vode. Ko so skoraj kuhane, vsujemo proseno kašo, dodamo malo soli in sladkor ter kuhamo 20 min. Jed nato prelijemo v lončen pekač in pečemo na 200 stopinj.
Ko je jed zapečena jo vzamemo ven iz pečice zabelimo s maslom in drobtinami, ter postrežemo.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev