Moja kuhinja:

prsa , ampak ne piščančja:)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos pecilni prašek
  • 5 kos jajca
  • 200 g jagode
  • 150 g jedilne čokolade
  • 300 g marshmallows
  • 250 g moke
  • 250 g sladkorja
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 dcl VODE
  • 1 dcl olja
  • 8 dcl sladke smetane
  • 100 g masla
  • 200 g borovnic
  • 200 g sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3591

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 854

Navodila za pripravo

Vzamemo 5 jajc (beljake ločimo in naredimo trd sneg) in jih zmiksamo, da postanejo penasta. Dodamo sladkor, olje in vodo. Mešamo 5 min. Dodamo moko (v moko primešamo pecilni prašek). Miksamo še vsaj 10 minut. Dlje kot mešamo boljši je biskvit!!! Biskvit vlijemo v tortni model. Damo v ogreto pečico in pečemo 30-35 minut pri 180°C. Ko je biskvit pečen, ga damo na rešetko da se ohladi. Ko je hladen ga razrežemo na 3 enake dele.

Pripravimo si mešanico za "zalivanje" torte. Vzamemo 2 dl vode in ji dodamo 2 žlici ruma ter 2 žlici sladkorja v prahu. Poizkusimo! Če nam je rumčka premalo, ga še malo dodamo:)


Naredimo še čokoladno kremo: 4 dl smetane segrevamo na malem ognju. Med mešanjem ji dodamo čokolado in mešamo dokler se ne raztopi. Pazi: smetana NE sme zavreti! Maso damo v hladilnik, da se ohladi. Ko je hladna jo stepemo do trdega.

Stepemo še preostanek smetane in damo v hladilnik.

Začnemo s tortico. Vzamemo prvi oblat torte in ga namočimo z rumovo mešanico. Dodamo čokoladno kremo, posujemo z borovnicami in premažemo z smetano. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Zopet namočimo, premažemo s čokoladno kremo, dodamo jagode in smetano. Prekrijemo z zadjo plastjo bisvita.

Lotimo se prsi:) Iz ostankov bisvita (ki nam ostane od rezanja torte v srček- Če imamo tortni model v obliki srčka in nimamo odpada, potem spečemo še en biskvit - npr. iz 3 jajc), ruma, masla in malo pomarančnega soka naredimo maso za rumove kroglice (trša masa). Oblikujemo dve enaki dojki in jih položimo na torto. Celotno torto premažemo s čokolado (zaradi obloge - marshmallow penice ne smemo dat na smetano!).

Naredimo oblogo: Vzamemo marshmallow penice in jih segrevamo v mikrovalovni pečici kakšno minuto, da se napihnejo. Še vročim dodamo sladkor v prahu in gnetemo dokler ne dobimo voljno testo, ki se ne lepi na roke. PAZI: marshmallow je zelo vroč, ko ga damo iz pečice, zato je potrebno mešat s kuhalnico ali z žlico. Ko imamo testo ga razdelimo na določeno število delov, ki jih bomo potrebovali za okrasitev. Razdelimo na določene dele, ki jih pobarvamo z jedilnimi barvami (kožna barva - za telo, rdeče - za bradavice, zelena- modrc in podobno). Rožice na modrcu so narisane s čokolado. Testo damo čez noč v shrambo, da se lepo obarva in da ga je naslednji dan lažje oblikovati.
Ko ga potrebujemo, ga vzamemo iz shrambe in ga razvaljamo. Valjamo na gustinu (nikoli na moki ali čem podobnem). In po želji okrasimo tortico.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev