Moja kuhinja:

PUJSKI ZA SREČO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 dag drobtin
  • 14 dag nastrganih orehov
  • 5 dag rozin
  • 4 jedilna žlica ruma
  • 1 rumenjak za premaz
  • 1. testo
  • 2. OREHOV NADEV:
  • 6 dag meda ali sladkorja
  • 1/8 l mlačnega mleka
  • OČI: rozine ali kandirane češnje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5391

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 669

Navodila za pripravo

TESTO:
60 dag moke, 1 kvas, 1/4 l mleka, 2 rumenjaka, 1/8 kg masla, 6 dag sladkorja, ščepec soli, nastrgana limonina lupina.

Maslo stopimo pomešamo z mlačnim mlekom in damo k drugim sestavinam v večjo skledo, vse skupaj dobro pregnetemo pokrijemo in damo vzhajat na toplo. Še enkrat ga malo predelamo in pustimo vzhajati.

PRIPRAVA:
Testo razvaljašmo na 5 mm debelo, izrežemo 16 krogov po 8 cm premera in 8 krogov po 5 cm premera.
Iz preostalega testa izrežemo 16 majhnih ušesk.

NADEV: orehe, drobtine, med ali sladkor in rozine pomešemo z rumom in mlekom, pustimo stati.
Nadev porazdelimo na 8 velikih krogcev, premažemo z rumenjakom in pokrijemo z drugimi velikimi krogci. Robove stisnemo in z rumenjakom premažemo. V manjše krogce, za rilček, izrežemo luknjici. Rilček daste na spodnji del že napolnjenega krogca. Dodamo še ušesa in jih premažemo z rumenjakom. Za oči prilepimo krogce od rilčka na njih pa damo rozine ali kandirane češnje.
Pujske naložimo na pomaščen pekač in pustimo vzhajati. Nato jih pečemo v naprej ogreti pečici na 180 stopinj .





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev