Punč princeske
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jajca
- 2.5 dcl VODE
- 4 žlice margarine
- 1 skodelica presejane moke (2.5 dl)
- 1 sladka smetana (2.5 dl)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 3 žlice kavnega ali čokoladnega likerja
- kakav ali sladkor v prahu za posip
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2800 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 889 |
Navodila za pripravo
Za testo v vodi raztopimo maslo, ko zavre, dodamo moko, mešamo, da se prime kuhalnice in ohladimo. Potem postopoma dodajamo stepena jajca. Maso z žlico oblikujemo v kupčke. Pečemo na 200 prvih 10 minut, da nabreknejo, nato zmanjšamo na 180. Pred peko damo na dno pečice kovinski lonček z vodo.
Smetano trdo vtepemo (po potrebi dodamo kremfix), primešamo sladkor v prahu in liker. S pomočjo brizgalke nadevamo princeske, ki smo jim odrezali vršičke.
Pred serviranjem posujemo s kakavom, sladkorjem v prahu ali pa premažemo s čokoladno glazuro.
Dober tek!