Moja kuhinja:

Pustni Donutsi (krofi)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 čajna žlica pecilni prašek
  • 10 jedilna žlica sladkor v prahu
  • 1 jedilna žlica vanilijev ekstrakt
  • 350 g moke
  • 1 skodelica mleka
  • 50 g stopljenega masla (za premaz)
  • 1 kos jajce (za testo)
  • 1 skodelica vode (za glazuro)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2049

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 584

Navodila za pripravo

V skledo damo jajce, sladkor v prahu, vanilijev ekstrakt in stopljeno maslo in premešamo da dobimo fino kremasto zmes. Med nenehnim mešanjem odamo mleko, pecilni prašek in na koncu v skledo dodamo še presejano moko. Nato vse skupaj dobro premešamo dokler ne dobimo gostejšo zmes. Posodo v kateri imamo zmes pokrijemo s plastičnim pokrovom in pustimo stati v hladilniku 30 minut. Skledo damo iz hladilnika. Po pultu kjer bomo razvaljali zmes oz. testo potrosimo moko. Testo na pomokani površini razvaljamo do debeline 2,5 cm. Z okroglim modelom premera 8 cm iz testa izrežemo kroge, z manjšim modelčkom pa iz krogov izrežemo sredine, da dobimo obročke. Na pekač obložen s papirjem za peko položimo iz testa izdelane obročke (krofe). Ker cvrtje ni preveč zdravo in priporočljivo krofov ne bomo cvrli na olju ampak jih bomo kar takoj dali za 20 minut v pečico segreto na 200°C dokler po vrhu lepo ne porjavijo. Ko so krofi pečeni jih damo iz pečice in se lotimo narediti glazuro za krofe. Glazure so lahko različnih barv in okusov mi pa bomo naredili glazuro bele barve. V visoko plastično posodo damo sladkor v prahu, vanilijev ekstrakt in vodo, zmešamo in imamo glazuro, Nato krofe enega po enega z vrhnje strani navzdol malenkost potopimo v glzuro toliko, da so z njo preliti po vrhu. Ko to naredimo krofe pustimo, da se glazura posuši in jih nato lahko do konca dekoriramo s karamelnim ali čokoladnim prelivom za peciva. Dober tek in veselo pustovanje z ameriškim pridihom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev