Moja kuhinja:

Pustni krofi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - marmelada
  • 1-2 čajna žlica soli
  • 14 dag olja
  • 25 dag kvasa
  • 1/2 kg ostre moke
  • 1/2 kg mehke moke
  • 4 dcl mleka ( 2 dcl v kvas- 2 dcl v testo)
  • 1 limonina lupina
  • 10 rumenjakov
  • 4 jedilna žlica sladkorja ( 2 žlici v kvas- 2 žlici v testo)
  • - olje za cvrenje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1643

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 535

Navodila za pripravo

Najprej si nastrgamo limonino lupino. V večjo posodo damo kilogram moke in nato vanj limonino lupino. Dodamo še sladkor, sol in malo ruma (po okusu). Mleko segrejemo. V 2 dcl mleka dodamo 2 žlici sladkorja in kvas. Pustimo nekaj časa stati. V moko si naredimo jamico in not vmešamo 10 rumenjakov, ki smo jih razžvrkljali, olje, preostalo mleko ter nato še mleko z kvasom in sladkorjem. Testo mesimo prb. 20-30min, nato ga pustimo na toplem vzhajati prb. 30min.

Takoj, ko je vse dobro premešano, začnemo oblikovati krofe. Pomagamo si z žlico, s katero zajamemo testo in ga v roki oblikujemo v cmok. Te odlagamo na pomokano desko ali prt.
Ko naredimo vse cmoke, segrejemo olje za cvrenje in jih ocvremo(najprej tiste, ki smo jih prve naredili, saj v tem času že vzhajajo). V olje jih vedno polagamo tako, da je tista stran, ki je bila na deski zgoraj, v olju spodaj. Ko so lepo zapečeni, jih obrnemo še na drugo stran.
Ocvrte polagamo na papirnato brisačo, da vpije še odvečno maščobo.
Nabrizgamo jih z marmelado in posujemo s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev