Moja kuhinja:

PUSTNI KROFI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 1 kg bele moke
  • 2 dcl olja
  • 10 dag kvasa
  • 0,5 litra mleka
  • 8 rumenjakov
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 nastrgana lupina limone
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 kg kokosove masti

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1941

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 551

Navodila za pripravo

Moko presejemo v skledo. Mleko malo zagrejemo, nato v nekaj žlicah mleka razmešamo kvas in ga damo na toplo, da vzhaja. Nato v moko dodamo rumenjake, sol, sladkor in vanilijev sladkor, muškatni orešček in rum. Dodamo še vzhajani kvas in preostalo mlačno mleko. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo. Testo mešamo s kuhalnico (lahko tudi z ročnim mešalcem) približno 20 minut, da se začnejo v testu delati mehurčki. Nato testo pokrujemo in pustimo na toplem, da vzhaja približno tričetrt ure. Vse sestavine morajo imeti sobno temperaturo, da testo lepo vzhaja. Nato iz testa oblikujemo manjše kroglice (tehtale naj bi približno 8 dag, če je komu do tehtanja), ki jih položimo na pomokano krpo, jih pokrijemo in pustimo, da vzhajajo zopet približno tričetrt ure. Kroglice ne smejo biti preveč skupaj, ker bodo narasle.
Ko so krofi vzhajani, jih spečemo v kokosovi masti, ki jo prej segrejemo na primerno temperaturo. Mast ne sme biti prevroča, ker bodo krofi zunaj preveč zapečeni, noter pa še surovi. Maščobe v skledi mora biti dovolj, da krofi v njej lepo plavajo (približno 3 centimetre). Ko krofe damo v mast, jih obrmemo na drugo stran kot so bili prej, ko so vzhajali.
Krofe pečemo 3-4 minute pokrite na eni strani, nato jih odkrijemo in obrnemo, ter pečemo še 3-4 minute na drugi strani.Ko so pečeni jih odcedimo na papirnatem prtičku in jih nafilamo z marmelado, ter posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev