Moja kuhinja:

Pustni krofi


Pustni krofi
Pustni krofi
Pustni krofi
Pustni krofi

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: lahek

Količina: 25

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo za krofe

  • 1 kg moke (+ za mesenje) - najbolje pol mehke, pol ostre
  • 5 dcl mlačnega mleka
  • pol dcl ruma
  • 10 dag stopljenega masla
  • 9 dag sladkorja
  • ščep soli
  • limonina lupinica
  • zvrhana žlica kisle smetane
  • 8 rumenjakov
  • 1 celo jajce
  • 2 vanilina
  • 2 kvasa (8 dag)

Ostalo

  • 1-2 litra olja
  • sladkor v prahu za posip
  • marelična marmelada za nadev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1158

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 106

Navodila za pripravo

Kvas razdrobimo, mu dodamo 1 dcl mleka in 3 dag sladkorja. Pustimo, da vzhaja. Tačas rumenjake, jajce, preostali sladkor in vanilin penasto utepemo. Dodamo stopljeno maslo, kislo smetano, rum, limonino lupinico in preostalo mleko. Dobro premešamo. V moko (najbolje pol gladke, pol ostre - naj ne bo hladna, ampak sobne temperature) vmešamo sol, na sredino naredimo jamico in vlijemo kvas. Malce premešamo, dodamo rumenjakovo zmes in zamesimo mehko testo. Po potrebi dodajamo moke.

Testo naj haja 1 uro, pokrito s servetom, nato oblikujemo kroglice, jih polagamo na pomokan prt in pokrijemo z drugim prtom. Pustimo hajati pol ure, nato jih posamično previdno obrnemo in ponovno hajamo pol ure.

V posodi segrejemo olje (za 3 prste), a ne na najvišji temperaturi. Ne sme vreti ali biti prevroče, pravšnje je, ko vanj vržemo košček testa in zacvrči. Če pečemo v fritezi, je idealna temperatura 165 stopinj.

V olje polagamo krofe z zgornjo stranjo navzdol in posodo pokrijemo. Pečemo na najmanjši temperaturi nekaj minutk, večkrat preverimo, saj so zelo hitro pečeni. Nato jih obrnemo in pečemo odkrite še nekaj minutk (2-3).

Pečene polagamo na pladenj, obložen s papirnato brisačko, da se odcedijo.

Malo ohlajene nadevamo z marelično marmelado s pomočjo brizgalke. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Chefov nasvet:

Najboljši so sveži, ko so topli in mehki. Če vemo, da jih ne bomo porabili, jih še isti dan zamrznemo, saj potem niso več mehki.

pustni krofi , krof




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo


Bambusna prijemalka
Bambusna prijemalka

Delimano bambusna prijemalka. Eleganca, vzdržljivost, antiseptični učinek...

[več]

Cena: 4,90 €

Klikni za več

Suprema kozica za omake
Suprema kozica za omake

Keramična kozica z gladkim dnom za brezskrbno kuhanje. Primerna za vsa...

[več]

Cena: 27,90 €

Klikni za več

Stiskalnik česna
Stiskalnik česna

Znebite se neprijetnega vonja po česnu, ki se ga vaše roke navzamejo med...

[več]

Cena: 3,85 €

Klikni za več

Odpirač za steklenice
Odpirač za steklenice

Enostaven in lahek odpirač za steklenice, s katerim bo odpiranje steklenic...

[več]

Cena: 4,90 €

Klikni za več


Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev