Moja kuhinja:

Pustni krofki ki prinašajo pomlad



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 0,7 dl mleka
  • 7 g sladkorja
  • malo limonine lupinice
  • 125 g moke
  • 10 g kvasa
  • 1 malo žličko olja
  • malo barv za okraševanje peciva ali kaj po izbiri za dekoracijo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1713

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 559

Navodila za pripravo

V posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico in malo posolimo.
Mlačno mleko in malo sladkorja zmešamo, dodamo kvas in malo moke. Vse skupaj vlijemo v jamico in pustimo da kvasec vzhaja.

Medtem penasto stepemo rumenjak, posebej stepemo sneg iz beljaka in preostali sladkor. Dodamo še 1 malo žličko olja, limonino lupinico in preostalo vroče mleko.

Vzhajan kvasec zmešamo z moko in jo razporedimo po robu sklede. Vlijemo jajčno mešanico. Testo dobro zgnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.

Iz testa oblikujemo male krogce in jih polagamo na peki papir.

V ponvi segrejemo olje. Vanjo polagamo kroglice in jih na hitro ocvremo iz obeh strani.

Krofke moramo ohladiti, potem jih lahko okrasimo z barvami za pecivo.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev