Moja kuhinja:

Pustni ocvrtki s smetano in borovnicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 vanili sladkor
  • 1/2 pecilnega praška
  • malo ruma
  • 150 g belega kristalnega sladkorja
  • 2 žlički olja za testo
  • 1 veliko žlico borovnic
  • 1 kislo smetano

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1757

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 609

Navodila za pripravo

Vse sestavine ( moko, sladkor, kislo smetano, jajce, malo soli, rum, sladkor, olje, vanili sladkor in pecilni prašek ) dobro premešamo z metlico za mešanje. Med mešanjem dodamo še borovnice in potem vse skupaj še enkrat narahlo premešamo.

* Če iz tega testa delamo miške, dodamo še polovico pecilnega praška in sestavine zmiksamo z mešalnikom).

Maso damo za 30 minut v hladilnik, nato pa z žličko damo maso ocvreti na vroče olje.

Ocvremo na hitro iz obeh strani.

Spečene ocvrtke odcedimo od maščobe, jih posujemo s kristalnim sladkorjem in še tople ponudimo.

Pa pustni dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev