Moja kuhinja:

"ukradeni božički"



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 40 g VODE
  • 40 g olja
  • 2 jajci
  • 6 g pecilnega praška
  • 2 dcl smetane
  • 250 g svežih jagod
  • 50 g naribane mlečne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1478

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 425

Navodila za pripravo

Ukradeni božički so zaradi tega, ker sem idejo o njih našla na tej strani:) Se opravičujem avtorki:)
P.S. nisi identični, saj sem vzela svoj recept, samo ideja je ista

Jajca, olje in vodo zmiksamo do penastega. Dodamo moko s pecilnim praškom. Miksamo vsaj 10 minut. Na koncu dodamo nastrgano čokolado, premešamo in vlijemo v manjši pekač. Pečemo 20-25 minut na 180°C. Z zobotrebcem preverimo, če je že pečen (če so na zobotrebcu ostanki testa, potem še ni dovolj).
Bisvit ohladimo in ga razrežemo na kroge (tako velike kot imamo jagode). Ostanke biskvita lahko uporabimo za naprimer rumove kroglice, ali pa ga kar pojemo ob skodelici kavice.
Na bisvitke položimo jagode in okrasimo s stepeno smetano. Po božičkih nastrgamo še malo čokolade.

P.S. če delate sami, potem naredite lepe okrogle kroge, če pa vam pomagajo nečaki:), potem pa so lahko tudi malce krivi (glej slike!) :)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev