Moja kuhinja:

Rabarbarina pita


Rabarbarina pita
Rabarbarina pita
Rabarbarina pita
Rabarbarina pita

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g moke (za testo)
  • 1 jajce (za testo)
  • 100 g sladkorja (za testo)
  • 200 g masla (za testo)
  • 1 ščepec soli (za testo)
  • 1/2 kg rabarbare (za nadev)
  • 50 g sladkorja (za nadev)
  • 2 jajci (za nadev)
  • 1 jedilna žlica škroba Gustin (za nadev)
  • 150 g kisle smetane (za nadev)
  • 150 g sladke smetane (za nadev)
  • 3 jedilna žlica marelične marmelade (za premaz)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4502

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 610

Navodila za pripravo

Olupimo in narežemo na kocke stebla rabarbare, damo v skledo in posipamo s sladkorjem. Pustimo stati vsaj 15 minut.

Iz moke, jajca, sladkorja, zmehčanega masla in ščepčka soli hitro zamesimo krhko testo. Ovijemo ga s prozorno folijo in damo počivat v hladilnik za pol ure.

Trgamo koščke testa, jih stisnemo med dlanmi in polagamo na pomaščen pekač. Ob robovih je testo malo privzdignjeno. Našpikamo z vilicami in damo pečt na 180 stopinj (ventilacijska pečica) za 10 minut. Prihranimo malo testa in ga damo nazaj v hladilnik.

Medtem pripravimo nadev; kockam rabarbare v skledi dolijemo smetani, zamešamo jajci in dodamo jedilni škrob.

Po 10 minutah testo vzamemo iz pečice in ga premažemo z marelično marmelado. Na to nalijemo nadev iz rabarbare. Pokrijemo s folijo in damo pečt za naslednjih 30 minut.

Po 30 minutah vzamemo iz pečice, odkrijemo folijo in s prsti navaljamo testo v tanke vrvice. Z njimi dekorativno karirasto prekrijemo maso v pekaču in damo zapečt še za 10 do 15 minut minut.

Rabarbarina pita je najboljša ohlajena, je prijetno sladko-kislega okusa in zelo sveža. Recept je dioridžinale prijateljičin, vendar sem ga malo modificirala po svoje :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev