Moja kuhinja:

Rafaello sladoled



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1.5 dcl mleka
  • 10 rafaello kroglic
  • 2 dcl stepene sladke smetane
  • 0.5 dcl malibuja (lahko tudi ruma ali pina colade)
  • nekaj žlic kokosa (po okusu, ne preveč)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3602

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 496

Navodila za pripravo

Rumenjaka penasto utepemo s sladkorjem, da naraste. Primešamo mleko, malibu, kokos in sesekljane/ zmlete rafaello kroglice. Na koncu rahlo vmešamo še stepeno smetano. Po želji dodamo kokos, vendar le za kakšno žlico, da bo sladoled rahel in ne pretrd.

Damo za nekaj ur v hladilnik, nato sladoled pripravimo po navodilih proizvajalca aparata za sladoled. Če le-tega nimamo, maso vlijemo v plastično posodo, postavimo v zamrzovalnik in vsake 20 min močno premešamo (najbolje z mikserjem), da dodamo čimveč zraka vmes.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev