Rafaelo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 dcl mleka
- 1/2 pecilnega
- 15 dag kokosa
- 6 jajc
- 1 vanilin sladkor bourbon
- 1 stepena sladka smetana
- 10 dag sladkorja (krema)
- 3.5 žlice moke (krema)
- kokos in mandlji za okras
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5289 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 736 |
Navodila za pripravo
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg, mu dodamo sladkor, moko, pecilni prašek in nazadnje kokos. Biskvit pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.
Za kremo zavremo 2,5 dl mleka. Posebej v posodi zmešamo rumenjake, preostalo mleko, moko, sladkor in vanilijev sladkor. Ko nam mleko zavre, vanj počasi vlijemo jajčno mešanico in neprestano mešamo cca. 5 - 10 minut do primerne gostote (kuhamo po istem postopku kot puding).
Kremo namažemo na biskvit, čez njo stepeno smetano in na koncu posujemo s kokosom. Biskvit narežemo in na vsako rezino postavimo mandelj.