Moja kuhinja:

Rafaelo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 dcl mleka
  • 1/2 pecilnega
  • 15 dag kokosa
  • 6 jajc
  • 1 vanilin sladkor bourbon
  • 1 stepena sladka smetana
  • 10 dag sladkorja (krema)
  • 3.5 žlice moke (krema)
  • kokos in mandlji za okras

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5289

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 736

Navodila za pripravo

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg, mu dodamo sladkor, moko, pecilni prašek in nazadnje kokos. Biskvit pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.

Za kremo zavremo 2,5 dl mleka. Posebej v posodi zmešamo rumenjake, preostalo mleko, moko, sladkor in vanilijev sladkor. Ko nam mleko zavre, vanj počasi vlijemo jajčno mešanico in neprestano mešamo cca. 5 - 10 minut do primerne gostote (kuhamo po istem postopku kot puding).

Kremo namažemo na biskvit, čez njo stepeno smetano in na koncu posujemo s kokosom. Biskvit narežemo in na vsako rezino postavimo mandelj.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev