Moja kuhinja:

Rahel rižev narastek


Rahel rižev narastek
Rahel rižev narastek
Rahel rižev narastek
Rahel rižev narastek

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica drobtine
  • 1 jedilna žlica maslo
  • 1 pest orehi
  • 10 dcl mleko
  • 0,2 dcl rum
  • 1 ščepec sol
  • 8 jedilna žlica sladkor
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajce
  • 1 pest rozine
  • 200 g riž
  • 2 jabolko (veliko)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3614

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 627

Navodila za pripravo

V mleko damo maslo in ščepec soli ter zavremo. Vanj zakuhamo riž, ki naj se kuha 20 minut. Ohladimo.

Ločimo rumenjake in beljake. Vsakim dodamo štiri žlice sladkorja. Iz beljakov stepemo trd sneg. V rumenjake dodamo še vaniljev sladkor in penasto vmešamo.

Rumenjake in drobtine vmešamo v ohlajen riž. Dodamo naribani olupljeni jabolki, rozine, sesekljane orehe in rum. Premešamo. Nazadnje dodamo po žlicah še beljake.

V namaščen pekač stresemo maso in pečemo 30 min na 175°C. Ohlajen narastek posujemo s sladkorjem v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev