Moja kuhinja:

Rahli medenjaki z limonino glazuro



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



sestavine

  • 500 g moke tip 500
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • žlička sode
  • malo cimeta, ingverja, muškatnega oreščka
  • 150 g medu

limonina glazura

  • 250 g sladkorja v prahu
  • 4 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 jedilna žlica ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11433

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 683

Navodila za pripravo

Jajca vtepemo s sladkorjem, dodamo med, začimbe in zmehčano maslo. Dobro stepemo. Počasi primešavamo mešanico moke in sode - dobimo dokaj mehko zmes, ki jo postavimo za 2 uri v hladilnik. Medtem se bosta med in maslo strdila in masa bo primerna za oblikovanje.

Oblikujemo manjše kroglice in spečemo na 190 stopinj. Ohladimo na pekaču, ker so topli še dokaj mehki. Ohlajene nato premažemo z limonino glazuro - vse sestavine damo nad vodno kopel, če je pretrda zmes, dodajamo limonin sok.

medenjaki




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev