Moja kuhinja:

Rezine z orehovim in kokosovim nadevom


Rezine z orehovim in kokosovim nadevom
Rezine z orehovim in kokosovim nadevom
Rezine z orehovim in kokosovim nadevom
Rezine z orehovim in kokosovim nadevom

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine za biskvit

  • 10 dag moke
  • 4 jajca
  • 10 dag sladkorja
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 1 čajna žlica ruma
  • 1 čajna žlica vanilijevega sladkorja

Sestavine za orehov nadev

  • 1 skodelica mletih orehov
  • 4 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 2 jedilna žlica mletih mandljev
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 dcl mleka

Kokosov nadev

  • 2 dcl sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 skodelica kokosa
  • 3 jedilna žlica sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7516

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 925

Navodila za pripravo

Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo vanilin sladkor ter rum. Nato dodamo moko in pecilni prašek. Beljake zmešamo v trd sneg in ga vmešamo v jajčno zmes. Zmes razmažemo na pekač za rolade in pečemo 10 pri 180 stopinjah. Ko je pečen ga prerežemo na pol.

Za orehov nadev zmešamo vse sestavine in pokuhamo 10 minut ter nato namažemo na prvo polovico biskvita.

Kokosov nadev naredimo tako da 2 dcl smetane zmešamo z skodelico kokosa, 250g mascarpone sira in sladkorjem. Namažemo na orehov nadev in pokrijemo z drugo polovico biskvita.
Damo v hladilnik za čez noč in nato narežemo na tanke rezine. Okrasimo z svetlim čokoladnim oblivom in kosmiči bele čokolade.

Pa sladek dober tek!

orehi , kokos




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev