* RIŽEV NARASTEK *
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- * sol
- 3 jedilna žlica sladkorja
- 4 dcl mleka
- 2 dcl VODE
- 1 vanilij sladkor
- 1 skodelica riža
- 2 jajci
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3209 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 882 |
Navodila za pripravo
Riž v mleku in vodi skuhamo kot za mlečni riž, samo da je gostejši.
Riž ohladimo in mu primešamo stepena rumenjaka, sladkor in vanilij sladkor. Dobro premešamo, nato dodamo še trd sneg beljakov, premešamo in vlijemo v pekač. Pečemo 30 minut na 180 stopinj.
Polijemo ga z malinovim sirupom ali čokolado.
** DOBER TEK**