Moja kuhinja:

rižev narastek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 ščepec cimeta
  • 1 čajna žlica masla
  • 2 jajci
  • 1 skodelica riža
  • 2.5 skodelici mleka
  • 1 ščepec naribane limonine lupinice
  • 1 maslo za namaz pekača

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1880

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 556

Navodila za pripravo

Mleko solimo, vanj vkuhamo riž in maslo. Ko je kuhan, ga ohladimo. Penasto zmešamo rumenjake, vanilijev sladkor,cimet, sladkor in limonino lupinico. Mešanico rumenjakov vmešamo v ohlajen riž. Počasi vmešamo tudi trd sneg beljakov.
Pekač namažemo z maslom in vanj vlijemo mešanico riža. Pečemo približno 25 minut na 180°C oziroma dokler se riž ne pobarva svetlo rjavo.

Ponudimo kot samostojno jed ali pa s kompotom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev