Rižev narastek s sadjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jabolko
- ščepec soli
- 150 g riža
- 2 jajci
- 600 ml mleka
- 1 žlica margarine
- 3 žlice sladkorja
- 1 hruško
- malo masla za pekač
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6151 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 867 |
Navodila za pripravo
Riž operemo in ga kuhamo v mleku, v katerega damo še ščepec soli. Riž kuhamo tako dolgo da riž popije vso mleko. Kuhanega odstavimo in mu premešamo žlico margarine in dve žlici sladkorja. Pustimo da se ohladi. Ločimo jajca. V hladen riž damo dva rumenjaka, ter naribano jabolko in hruško. Premešamo. Iz beljaka stepemo sneg ki mu med mešanjem dodamo žlico sladkorja. Sneg primešamo k rižu.
Pripravimo pekač. Pekač premažemo z maslom, nato vanj damo zmes iz riža. Maso enakomerno poravnamo po pekaču. Riž damo pečti v ogreto pečico na 180°c. Pečemo 30 minut. Ko je pečen počkamo da se ohladi ter ponudimo. Jemo lahko tudi toplega.
Dober tek!