Moja kuhinja:

Rižev narastek s sadjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jabolko
  • ščepec soli
  • 150 g riža
  • 2 jajci
  • 600 ml mleka
  • 1 žlica margarine
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 hruško
  • malo masla za pekač

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6151

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 867

Navodila za pripravo

Riž operemo in ga kuhamo v mleku, v katerega damo še ščepec soli. Riž kuhamo tako dolgo da riž popije vso mleko. Kuhanega odstavimo in mu premešamo žlico margarine in dve žlici sladkorja. Pustimo da se ohladi. Ločimo jajca. V hladen riž damo dva rumenjaka, ter naribano jabolko in hruško. Premešamo. Iz beljaka stepemo sneg ki mu med mešanjem dodamo žlico sladkorja. Sneg primešamo k rižu.
Pripravimo pekač. Pekač premažemo z maslom, nato vanj damo zmes iz riža. Maso enakomerno poravnamo po pekaču. Riž damo pečti v ogreto pečico na 180°c. Pečemo 30 minut. Ko je pečen počkamo da se ohladi ter ponudimo. Jemo lahko tudi toplega.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev