Rižev narastek z banano
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- olje
- sol
- 2 jajci
- 3 skodelica mleka
- 1 vanili sladkor
- 30 g masla
- 1 skodelica riža
- malo limonine lupinice
- 1 banana
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 6229 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 818 |
Navodila za pripravo
Mleko solimo, vanj vkuhamo riž in maslo. Ko je kuhan, ga ohladimo. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo vanili sladkor in lupinico limone. Vmešamo v riž, dodamo sneg beljakov, z malo soli. Pekač (ali modelčke) namažemo z malo olja, vanj stresemo riževo maso in na vrh dodamo narezane banane (dobro je, če jih malo navlažimo z limoninim sokom, da ne počrnijo, jaz sem jih tokrat pozabila;)) in pečemo, da narastek dobi zlato barvo.