Moja kuhinja:

Rižev narastek z jabolkami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jabolka
  • 2 jajci
  • 1/2 l mleka
  • malo sladke smetane
  • 1 vanili sladkor
  • malo naribane limonine lupinice
  • 5 žlic sladkorja
  • malo cimeta
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 zajemalka riža
  • malo ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1849

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 498

Navodila za pripravo

V vrelo mleko stresemo precejn riž. Riž kuhamo 20 minut in pazimo, da riž kuhamo na zmernem ognju, da se ne prismodi. Medtem naribamo jabolka, jih damo v skledo skupaj s sladkorjem in limonino lupino. Rumenjake in beljake zmiksamo posebej. Ko je riž kuhan, ga ohladimo in k ohlajenem rižu primešamo rumenjake, malo ruma, jabolka, pecilni prašek in vanili sladkor. Nazadnje dodamo še sneg od beljakov in narahhlo premešamo. Pekač namažemo z maslom in vanj vlijemo premešano zmes. Pečemo pri 200 stopinj, 20 minut. Potem narastek vzamemo iz pečice, ga potresemo s cimetom in prelijemo še sladko smetano. Vrnemo v pečico za 7 minut.
Potem narastek ohladimo in ga razrežemo, poljubno dekoriramo na krožniku in ohlajenega ponudimo s sadjem.
Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev