Rižev narastek z jabolki




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Mateja Novak
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 limonin sok
- 40 dag riž (beli/rjavi)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4906 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 639 |
Navodila za pripravo
Riž preberemo, operemo in odcedimo. Zakuhamo ga v vrelo osoljeno mleko. Vre naj 20 minut in ne sme se prismoditi. Kuhan riž ohladimo.
Jabolka operemo in odcedimo. Zrežemo jih na krhlje, ki jih očistimo in olupimo ter zrežemo na listke. Zrezana jabolka stresemo v kozico, dodamo 4 žlice vode, 10 dkg sladkorja, limonino aromo, jih pokrijemo in dušimo do mehkega. Jabolk ne mešamo, skrbimo le, da se ne prismodijo. Mehka jabolka ohladimo in rahlo premešamo. Maščobo penasto umešamo, dodamo 8 dkg sladkorja, vanilijin sladkor in postopoma 6 rumenjakov. Mešamo pridno, da dobimo gosto in naraslo kremo. Beljake stepemo v trd sneg in vanj postopoma vtepemo sladkor v prahu. Pekač namažemo z margarino in potresemo z drobtinicami. V ohlajen riž zamešamo kremo, damo polovico mase v pekač in jo poravnamo. Za naslednjo plast damo vso količino jabolk, ki jih poravnamo. Na jabolka damo drugo plast riža in jo tudi poravnamo. Površino enakomerno prekrijemo z beljakovo peno. Rižev narastek z jabolki pečemo pol ure pri 180-200 stopinj C in pazimo, da se pena ne zažge. Pekač smemo napolniti do 3/4.