Moja kuhinja:

Rižev narastek z jabolki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 jajce
  • 1,5 skodelica mleka
  • 1/3 skodelica rozin
  • 4 skodelice kuhanega riža (če vam ostane od rižote ga splaknite z vodo in odcedite)
  • 2 jabolki
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4205

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831

Navodila za pripravo

V kolikor boste skuhali svež riž, ga potrebujete 1 skodelico. Lahko pa porabite ostanke riža in ga le splaknite z mrzlo vodo in odcedite.
Riž zmešajte z rozinami in ga dajte v manjši pekač, ki ga morate predgodno namastiti.
V manjši posodici zmešajte mleko, jajce, sladkor in rum.
S 2/3 mase prelijte riž, čez pa narezite jabolka na rezine in čez jabolka prelijte preostalo maso. Pecite 25 min na 180 stopinj. Če se vam zdi, da je masa presuha jo lahko zalijete z malo sladkega mleka.
Narastek je še boljši, ko se ohladi. Zraven paše jabolčni kompot.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev