Moja kuhinja:

Rižev narastek z jabolko in pomarančo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jabolko
  • malo soli
  • 4,5 dl mleka
  • 1/2 limone
  • malo pecilnega praška
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici zdroba
  • 1 pomarančo
  • malo olja za mazanje modelčkov
  • 2 zajemalki riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2535

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 490

Poglej video

Navodila za pripravo

Riž skuhamo v vrelem mleku ga malce posolimo, vendar ga ne smemo kuhati na prevročem ognju, da se nam ne prižge. Kuhan riž nalijemo v skledo in počakamo, da se ohladi.

Medtem, ko se riž hladi, stepemo jajca. Rumenjake z malo sladkorja in beljake stepemo posebej, prav tako z malo sladkorja. Ni potrebno,da iz beljakov naredimo trd sneg, lahko so beljaki še malce tekoči.

Potem naribamo jabolko, jo dobro pokapljamo z limono, da nam ne potemni.

V riž vlijemo rumenjake, dodamo beljake in jabolko. Vse skupaj premešamo in dodamo še malo gresa in čisto malo potresemo s pecilnim praškom.

Pripravimo si modelčke za mafine in vanje naložimo riževo maso.

Modelčke pred tem močno namažemo z oljem ali maslom, nato pa posujemo z moko. Napolnimo do roba, na koncu pa dodamo rezine pomaranče, ki bodo med pečenjem dale prijetno aromo in kasneje tudi okus.

Pečemo v pečici 30 minut, na 180 – 200 stopinj.

Pečene narastke ohladimo, nato pa jih naložimo na servirni krožnik in ponudimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev