Rižev sladoled z borovnicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine za mlečen riž
- 7 jedilna žlica riža
- 3 dcl mleka (lahko tudi riževega)
- 2 jedilna žlica sladkorja
sladoled
- 1 skodelica mlečnega riža
- 3 kos Leibniz piškotkov
- 1 kos banana
- 4 jedilna žlica zamrznjenih borovnic
- 1 kos stepena sladka smetana
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3887 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 572 |
Navodila za pripravo
V mleko damo riž in ga sladkamo, kuhamo 45 minut (vsake toliko premešamo, da se ne prime dna posode). Ko je riž kuhan ga damo v blender dodamo borovnice, piškote in banano. Po
želji lahko dodamo tudi cimet. Zmes zmiksamo in damo v zamrzovanlnik za 30 minut. Kremast sladoled postrežemo s sladko smetano in okrasimo z borovnicami.
dober sladek tek!
Chefov nasvet:
Če uporabimo riževo mleko lahko tak sladoled uživajo tudi osebe z celiakijo (seveda morajo spustiti sladko smetano in sladkor).