Moja kuhinja:

Rogljički



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 3 jedilna žlica mleka
  • 50 dag mehke moke
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1/2 kocke kvasa
  • 3 dcl mlačnega mleka
  • 1 dcl olja
  • 1 rumenjak

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2249

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555

Navodila za pripravo

Moko, ves sladkor in sol premešamo. Dolijemo mleko, v katerega smo vmešali kvas, olje in beljak. Zamesimo mehko testo (po potrebi dodamo moko). Pustimo shajati 45 minut.
Testo razdelimo na 3 ali 4 dele, odvisno od tega kako velike rogljičke želimo. Vsak del razvaljamo v krog in ga razrežemo kot prikazuje slika. Za nadev lahko izberemo žlico goste marmelade, košček ali dva mlečne ali bele čokolade (jedilna je pregrenka) ter dodatke po okusu. Vsak trikotnik zvijemo od širšega dela proti ožjemu in postavimo na pekač, kjer na haja še 30 min. Tačas pečico ogrejemo na 200 stopinj. Rumenjak in mleko vmešamo ter premažemo rogljičke pred peko. Pečemo do zlato rumene barve, nekaj minut do 15 min, odvisno od velikosti rogljičkov. Najboljši so še sveži :P

Dober tek!



Katja Turk

3 dcl mlačnega mleka in ne 3 jedilne žlice...pa še malo sladkorja za h kvasu ;) Priporočam nasekljati čokolado, se lepše stopi :)



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev