Moja kuhinja:

Rolada z dvema marmeladama in lindtovo čokolado s pomarančo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine za biskvitno testo

  • 10 dag sladkorja
  • 10 dag moke
  • 5 kos jajc
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 1 čajna žlica pecilnega praška

Sestavine za nadev

  • 1 skodelica višnjeve marmelade
  • 1 skodelica marelične marmelade
  • 1 dcl stepene sladke smetane
  • 1 skodelica nalomljene lindtove čokolade z pomarančo

sestavine za obliv

  • 1 dcl stepene sladke smetane
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 kos sladki greh za okrasitev rolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3547

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850

Navodila za pripravo rolade in nadeva

Biskvit naredimo tako, da rumenjake in sladkor penasto stepemo, dodamo vanilin sladkor. Nato dodamo moko in pecilni prašek. Iz beljakov smo stepli trden sneg in ga dodamo jajčni zmesi. Zmes namažemo na velik plitek pekač (pekač za rolade) in pečemo 10 minut na 180 stopinj.
Ko je biskvit pečen ga prevrnemo na peki papir, ki ga malo pokapamo z mrzlo vodo, da ga lažje odstranimo. Biskvit najprej namažemo z višnjevo marmelado nato s stepeno sladko smetano in na smetano damo vsake toliko žličko marelične marmelade, posujemo z koščki lindtove čokolade in zvijemo. Zvito damo za nekaj časa v hladilnik. Ko rolada ohladi jo premažemo z stepeno sladko smetano, ki smo jo malo sladkali in okrasimo z sladkim grehom.

Prijetno sladkanje!

sladka smetana , biskvit , marmelada , rolada




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev