Moja kuhinja:

Rolada z nutelo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • - limonin sok
  • - rum
  • - sladkor v prahu
  • 9 dag sladkorja
  • 7,5 dag moke
  • - malo olja
  • - malo soli
  • - nutela

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4667

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 382

Navodila za pripravo

Rumenjake in beljake ločimo. Najprej stepemo rumenjake, jih dodamo malo soli, limoninega soka, sladkor in rum. Stepemo. Beljake malo posolimo, jim dodamo malo limoninega soka in jih stepemo v trd sneg. Nato vse skupaj zmešamo z moko – počasi! Dodamo malo olja.
Pripravljeno maso enakomerno razdelimo na naoljen peki papir. V segreti pečici na 200°C pečemo 5 – 10 min. Pečeno takoj obrnemo na peki papir, ki smo ga pomokali ( da se ne prime ). Vročo namažemo z nutelo in jo takoj zvijemo. Obrnemo papir na katerem smo jo pekli in ga posujemo z malo moke in zavijemo. Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in jo narežemo.
DOBER TEK!



Marjeta Orehek

super sladica



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev