Rumove kroglice




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Bojan Tomasic
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 dcl mleka
- 40 g čokolade v prahu
- 20 dag kokosove moke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4284 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 661 |
Navodila za pripravo
Najprej pripravimo biskvit.Jajca,sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo,dodajamo mleko in olje ter neprestano mešamo.Pecilni prašek vmešamo z moko in vse narahlo vmešamo v jajčno maso.Vlijemo v namaščen in z moko posut pekač ter pečemo 20-30 minut pri 180 stopinjah.Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo.Ohlajenega nadrobimo v skledo dodamo maslo,in nekoliko premešamo,nato dodamo rum in čokolado v prahu.Vse sestavine dobro pregnetemo(če je masa presuha lahko po potrebi dodamo še malo mleka) in iz mase oblikujemo za oreh debele kroglice.Kroglice nato povaljamo v kokosovi moki in jih naložimo na pladenj.Postavimo jih v hladilnik za čez noč,naslednji dan pa napad na njih.DOBER TEK