rumove kroglice
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 100 g moke
- 100 g sladkorja
- 2 čajna žlica kakava v prahu
- 40 ml VODE
- 40 ml olja
- 1 jedilna žlica masla
- 2 jajci
- 6 g pecilnega praška
- 2 štaperla rumčka
- 1 kokos za posip
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2486 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 863 |
Navodila za pripravo
Jed NI primerna za mlajše od 15 let:).
Spečemo biskvit. Beljake (sneg) in rumenjake ločimo. Rumenjake, sladkor, vodo in olje zmiksamo do penastega. Dodamo moko s pecilnim praškom. Masi dodamo trd sneg, premešamo in damo pečit na 180°C, 10 -15 minut (odvisno kak pekač bomo vzeli). Vzamemo tistega, ki ga imamo prej pri roki.
Ko je bisvit pečen, ga ohladimo in razlomimo, razdrobimo na drobne koščke. Dodamo maslo in rumček. Mešamo z rokami. Če je masa presuha, lahko dodamo še malo ruma. Maso damo v hladilnik, da malo počiva. Izdelamo majhne kroglice ki jih povaljamo v kokos.
Če delamo za otroke, potem namesto ruma uporabljamo mleko.