Moja kuhinja:

rumove kroglice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 2 čajna žlica kakava v prahu
  • 40 ml VODE
  • 40 ml olja
  • 1 jedilna žlica masla
  • 2 jajci
  • 6 g pecilnega praška
  • 2 štaperla rumčka
  • 1 kokos za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2182

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 751

Navodila za pripravo

Jed NI primerna za mlajše od 15 let:).

Spečemo biskvit. Beljake (sneg) in rumenjake ločimo. Rumenjake, sladkor, vodo in olje zmiksamo do penastega. Dodamo moko s pecilnim praškom. Masi dodamo trd sneg, premešamo in damo pečit na 180°C, 10 -15 minut (odvisno kak pekač bomo vzeli). Vzamemo tistega, ki ga imamo prej pri roki.

Ko je bisvit pečen, ga ohladimo in razlomimo, razdrobimo na drobne koščke. Dodamo maslo in rumček. Mešamo z rokami. Če je masa presuha, lahko dodamo še malo ruma. Maso damo v hladilnik, da malo počiva. Izdelamo majhne kroglice ki jih povaljamo v kokos.


Če delamo za otroke, potem namesto ruma uporabljamo mleko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev