Moja kuhinja:

Ruske kape



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 22 dag moke
  • 35 dag sladkorja
  • 7 jajc
  • 9 žlic vode
  • 2 žlici kakava
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8408

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780

Navodila za pripravo

Biskvit:

Sladkor in jajca penasto umešamo,dodamo kakav in vodo in narahlo premešamo.
Nazadnje dodamo moko s presejanim pecilnim praškom in vse to narahlo premešamo.Maso vlijemo v pekač in pečemo približno 20 minut pri 180°stopinjah.

Krema:
2 rumenjaka
4 žlice moke
½ l mleka
10 žlic sladkorja
2 vanili sladkorja
20 dag masla

Glazura:
10dag mlečne čokolade
10 dag masla
2 žlice jedilnega olja

Priprava glazure:
Vse sestavine damo v lonček,katerega smo dali v večjo posodo z vrelo vodo,da se sestavine zmehčajo.

1/4l mleka zavremo in primešamo maso, ki smo jo naredili iz sledečih sestavin(moka,rumenjak,sladkor,vanili sladkor in mleko-1/4l) in kuhamo na zmernem ognju ter mešamo.Kuhano kremo ohladimo in ji dodamo 20 dag masla ali margarine
Biskvit narežemo na majhne okrogle biskvitke,jih prežemo in jih nadevamo s kremo.Kremo namažemo tudi okrog biskvitkov in povaljamo v kokosovo moko,po vrhu pa prelijemo z čokoladno glazuro.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev