Moja kuhinja:

Sacher torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 dcl olja
  • 150 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 1 jedilna žlica medu
  • 2,5 dcl mleka
  • 6 jajc
  • 150 g margarine ali druge maščobe
  • 300 g jedilne čokolade
  • 1 vanili sladkor
  • 300 g marelične marmelade
  • šilce ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2038

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 667

Navodila za pripravo

Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem. Nad vodno kopeljo stopimo polovico jedilne čokolade in jo primešamo k rumenjakom. Previdno dodamo moko z vmešanim pecilnim praškom in sneg. Vse premešamo in zlijemo v okrogel pekač, jaz sem uporabila premer 28 cm, če uporabite manjšega, bo tortica višja. Pečemo na 200 stopinjah približno 25 minut. Ohladimo in prerežemo. 2 dcl mleka zmešamo z medom in rumom, ter z mešanico napojimo oba dela biskvita. Spodnji biskvit premažemo z marmelado in pokrijemo z vrhnjim delom. V vodni kopeli sedaj raztopimo še preostalo čokolado, ki smo ji dodali pol dcl mleka in olje (odvisno od vrste čokolade po občutku lahko dodajamo še mleko, da je preliv lepo tekoč). S prelivom oblijemo torto in jo damo na hladno, da se čokolada strdi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev