Moja kuhinja:

Sadje na snežni odeji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli
  • 300 g moke
  • 350 g sladkorja
  • 2 jedilna žlica limoninega soka
  • 500 g navadnega jogurta
  • 500 ml sladke smetane
  • 4 dcl VODE
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2 želatini fix
  • 1 vanilijev puding
  • 7 jajc
  • 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 1/2 dcl ruma
  • 1 ščepec cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2247

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 525

Navodila za pripravo

Biskvit:
Jajca ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg, nato dodamo 125 g sladkorja. Rumenjake dobro premešamo skupaj s 125 g sladkorja, ter dobro vmešamo 7 žlic vode. Beljake primešamo rumenjakom, ter dodamo moko, zmešano s pecilnim praškom. Maso za biskvit dobro premešamo, ter vlijemo v pravokotni pekač. Pečemo tako dolgo, da preizkus z zobotrebcem pokaže suh zobotrebec, cca 25 minut.

Krema:
Sladko smetano dobro stepemo in ji primešamo želatino. Dodamo jogurt, vanilijev sladkor in cimet, ter previdno premešamo.

Sadni nadev:
Sadje damo v kozico, dodamo rum in segrevamo do vretja. Ko zavre, vmešamo prašek za puding z 2 žlicama sladkorja, ter še kakšno minutko pokuhamo, da se zgosti. Vse ohladimo.

3 dcl vode zmešamo z limoninim sokom in 3 žlicami sladkorja.

Biskvit prerežemo in ga navlažimo z limonino vodo. Namažemo s smetanovo kremo, premažemo s sadno kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita. Pecivo za nekaj ur postavite na hladno, da se krema strdi. Uživajte v božanskem okusu!

P.S. Količina sladkorja je podana "na oko", tako da malo pokušajte kreme in mase, ter ugotovite, koliko sladko vam ustreza;)



Slavica Vraničar

bo treba probat ...:))



PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev