Moja kuhinja:

sadni kruh


sadni kruh
sadni kruh
sadni kruh
sadni kruh

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2,5 dcl toplo mleko
  • 2 kos rumenjaka
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 500 g bele moke
  • 40 g svežega kvasa ali vrečka suhega kvasa
  • 10 dag rozin
  • 5 dag fig
  • 1 ščepec soli
  • 10 dag masla
  • 2 vrečki vanilij sladkorja
  • 5 dag marelic

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3275

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 477

Navodila za pripravo

to je enostavna priprava v kruhomatu. V posodo kruhomata zlijemo toplo mleko, dodamo maslo, rumenjaka, rum, sladkor,
vanilij sladkor, sol, moko in kvas. Nastavimo avtomat na sladko pripravo kruha, pustimo, da se dobro zgnete. Vzamemo iz posode in previdno dodamo rozine, marelice in fige. Lepo oblikujemo in pustimo 1,5 do 2 uri da vzhaja na dvojno velikost, nato preložimo na pomaščen podolgovat pekač. Pečemo v pečici na 200 stopinj 15 minut in na 180 stopinj še 30 minut. Med pečenjem večkrat premažemo z vodo. Ko je pečen ga še premažemo s sladko vodo( 4 žlice vode + 2 žlici sladkorja), da dobi sijočo skorjo. Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev